The Erdös Number Project

Original English Version : https://oakland.edu/enp/

Citit in Aug. 1, 2014 Noutatile articolului OU privind popularitatea acestui site.

Proiectul Numarului Erdös

Acesta este site-ul Proiectul Numarului Erdös, care studiază colaborarea în domeniul cercetării între matematicieni.

Site-ul este menținut de Jerry Grossman la Oakland University. Patrick Ion, un fost editor la Mathematical Reviews, și Rodrigo De Castro la Universidad Nacional de Colombia, Bogota au oferit asistență în trecut. Vă rugăm să adresați toate comentariile, adăugiri și corecturi catre Jerry la mailto:grossman@oakland.edu.

Numerele Erdös au fost o parte a folclorului de matematicieni din întreaga lume, timp de mai mulți ani. Pentru o introducere în proiectul nostru, o descriere a ceea ce sunt numere Erdös, la ce pot fi folosite, cui îi pasă, și așa mai departe, poti da click pe link-ul “Despre ce este vorba?”, de mai jos. Pentru a afla cine este Paul Erdös, uita-te la această biografie la Arhiva MacTutor din Istoria Matematicii, sau alege “Informații despre Paul Erdös” link-ul de mai jos. Unele informații utile pot fi găsite în acest articol de pe Wikipedia, care pot sau nu fi complet corecte.

CE ESTE IN INTERIOR:

  • Despre Ce Este Vorba ?: Prezentarea generala, inclusiv regulile noastre (desigur, arbitrare) pentru ceea ce contează la o colaborare de cercetare.
  • Date: Lista tuturor coautorilor Paul Erdös și respectiv acei coautori, organizata în diverse moduri. Există, de asemenea, link-uri către site-uril despre coautorii Erdös.

Informatii despre Numerele Erdös și colaborări: Descrierile statistice ale datelor numerice Erdös, un dosar al subgrafului indus de coautorii Erdös, titularii care au înregistrat numărul Erdös, fapte despre colaborarea în cercetarea matematică și graficul de colaborare, inclusiv unele informații cu privire la obiceiurile de publicare ale matematicienilor (de exemplu, numărul mediu de lucrări este de 2, iar media este de aproximativ 7). Aceasta subpagina are o mulțime de informații despre graficul de colaborare și numerele Erdös, inclusiv distribuirea numerelor Erdös (acestea variază până la 13, dar media este mai mică de 5, și aproape toată lumea cu un număr Erdös finit are un număr mai mic de 8) și “numere Erdös de-al doilea tip”.

NOTE SPECIALE:

O frumoasa caracteristică audio despre Paul Erdös și numerele Erdös pot fi găsite pe Internet.

Un segment al programului NPR ” Întreabă-mă Altceva” recomanda un chestionar despre numere Erdös.

Vă recomandăm o carte pentru copii încântătoare despre Paul Erdös: Băiatul Care a Iubit Matematica: Improbabila Viața a lui Paul Erdös.

Acest site a fost folosit ca bază in 2014 pentru Concursul Interdisciplinar în Modelare..

Există un proiect în lucru pentru a crea un film documentar despre numerele Erdös-Bacon.

Există un blog despre numerele Erdös pe un site care se discuta despre matematicienii de pe Wall Street.

Un document nou de Paul Erdös a fost publicat în 2015, cu coautorii Ron Graham și Steve Butler. Acest lucru il face pe Butler al 512-lea coautor Erdös. El și coautori lui vor fi adăugati pe liste la următoarea actualizare (în jurul anului 2020).

 

NOTA: Datele prezentate pe acest site se bazează în primul rând pe toate elementele care apar pe MathSciNet din mijlocul anului 2015.

Dacă esti un coautor Erdös, si apreciezi cu adevărat, trimite-mi o listă completă a coautorilor tai (cu numele complete).

Un lucru pe care am dori cu adevărat să il faceți, este să oferiti informații cat mai exacte cu privire la unele dintre statuturile vechilor coautori – indiferent dacă acestea sunt încă în viață. Uită-te la lista de coautori aranjati după data primului articol cu Erdös; în cazul în care nu există nici un asterisc după nume, atunci presupunem că persoana este încă în viață, cu excepția cazului menționat în fișierul anexat. În cazul în care cineva nu are nici o informație ca una sau mai multe dintre acestea sunt decedați (sau, așa cum Paul Erdös ar spune, “au parasit”), vă rog să-mi spuneți. (Noi știm că unii sunt vii, vă rugăm să raportați numai pe cei decedati, și raportati numai coautori Erdös, deoarece nu există nici un alt fel in care am putea extinde această convenție a celor cu număr de Erdös 2.)

Coders Eye - Web Dev Tutorials and How-To Guides for Beginners
Logo
Enable registration in settings - general